استفاده از شوید خشک پفکی در دوره ساسانیان ممنوع بود

تهیه شوید برای مصرف
شوید تازه را بشویید خوشه شوید را به آبکش یا آبکش منتقل کنید برای از بین بردن کثیفی و سایر زباله ها، آب تمیز را روی چمن بپاشید شوید شسته شده را به یک حوله تمیز منتقل کنید و خشک کنید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود.


ساقه های بزرگ شوید خشک پفکی را بردارید پس از خشک شدن، شوید را به تخته برش منتقل کنید با استفاده از یک چاقوی تیز، ساقه‌های بزرگ‌تری را که همه شاخه‌ها به آن‌ها وصل شده‌اند (قسمت‌های پر و برگ‌مانند علف) با احتیاط جدا کنید می توانید این ساقه ها را دور بیندازید یا برای طعم دادن به غذاهای دیگر ذخیره کنید

از ساقه های شوید برای پر کردن و طعم دادن به گوشت و ماهی، چاشنی آبگوشت و سوپ و یا حتی برای تقویت طعم شوید ترشی استفاده می شود
مانند برگ بو، ساقه های شوید را باید قبل از سرو از بشقاب جدا کنید.

ساقه ها را برای تزئین به قطعات کوچکتر برش دهید شوید یک چاشنی عالی برای سوپ، سالاد و گوشت است به عنوان تزیین، باید به جای شوید خرد شده از شاخه های بلندتر برگ شوید استفاده کنید با استفاده از یک قیچی کوچک و تیز، برای تزئین بشقاب ها، شاخه های 1 اینچی (2.5 سانتی متری) را از شاخه ها جدا کنید.

شاخه های برگ دار نسبت به ساقه ها تزیین بسیار بهتری هستند، پس ساقه ها را از روی تزئین خارج کرده و به شوید اضافه کنید تا خرد شود.

شوید را برای پخت خرد کنید شوید تازه خرد شده برای پخت و پز، پختن، تهیه سس و حتی خام خوری عالی است شوید باقیمانده شامل ساقه ها و ساقه های کوچک را به تخته برش منتقل کنید آن را با یک چاقوی تیز به قطعات کوچک خرد کنید.